Rizika nabídek u půjčky přes telefon

Přestože se o tom stále mluví, pořád ještě existují lidé, kteří naletí na lichvářské praktiky některých rádoby-poskytovatelů výhodných půjček přes telefon. Bohužel nejčastější cílovou skupinou těchto lichvářů jsou lidé, pro které výraz „mají hluboko do kapsy“ je čirým eufemismem. O praktikách lichvářů bylo psáno v tomto článku. Pokračování článku

 
Vybíráme vhodnou půjčku

Vybíráme vhodnou půjčku



Málokomu se poštěstí, že vždycky, když bude potřebovat, bude mít dostatek financí. Většina z nás se ocitá čas od času v situaci, kdy musí svá přání a finanční potřeby přehodnotit a přizpůsobit svým příjmům. Ne vždy je to ale možné. Když peníze schází, je čas promyslet si možnost půjčky. Pokračování článku



 

Jednotlivé druhy půjček – 3. díl

V předcházejících dvou dílech (1 a 2) jsme se zaměřili na bankovní, nebankovní, účelové a neúčelové půjčky. Ve třetím dílu se podíváme na nejčastější druhy půjček nebankovních, na které dosáhne téměř každý bez rozdílu. A to i v případě, že žadatel nemůže doložit výši svého příjmu, nesežene ručitele nebo nemá nemovitost, kterou by se mohl zaručit. Pokračování článku

 

Lichvářské praktiky při poskytování spotřebitelských úvěrů

Chcete si vzít půjčku? A jelikož jste měli v minulosti s navrácením finančních prostředků nemalé problémy, rozhodli jste se po zamítnutí žádosti u banky oslovit nebankovní společnost (nabídky nebankovních společností)? Vaše rozhodnutí je jistě správné. Před tím, ale než s takovou společností uzavřete smlouvu, přečtěte si, jaké (byť zakázané) praktiky na vás mohou poskytovatelé nebo zprostředkovatelé půjčky zkoušet. Naučte se rozpoznat lichvářské praktiky včas. Pokračování článku

 
Aby bylo vaše půjčování bezpečné

Aby bylo vaše půjčování bezpečné

Chcete vědět, co dělat, aby bylo vaše půjčování bezpečné? Uvažujete o půjčce? Pokud chcete vylepšit svou finanční situaci a rozhodli jste se tak učinit prostřednictvím půjčky, měli byste se držet alespoň pár základních rad. Díky nim se totiž můžete vyhnout celé řadě nepříjemností. Tak tedy s chutí do toho a půl je hotovo! Pokračování článku